VLÁDA: Kabinet sa opäť zíde až v septembri

27.08.2012 Bratislava

Bratislava 27. augusta (TASR) - Najbližšie rokovanie kabinetu sa pre štátny sviatok - Výročie SNP, ktorý pripadá na stredu 29. augusta, kedy zvyčajne rokuje vláda, uskutoční až v septembri. Ako pre TASR potvrdili z Tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR, ministri sa zídu nasledujúcu stredu 5. septembra.

Medzi nezaradenými materiálmi na rokovanie vlády sú zatiaľ návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, návrh rozpočtu Sociálnej poisťovne či Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, viaceré opozičné poslanecké návrhy noviel zákonov, ako aj správa o stave poľnohospodárstva a potravinárstva.

Kabinet sa bude zaoberať aj návrhom na odvolanie generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne, na základe ktorého bol ešte za predchádzajúcej vlády odvolaný zo svojej funkcie Dušan Muňko. Ústavný súd však v júni tohto roka rozhodnutie zrušil a vrátil ho kabinetu na opätovné prerokovanie takým spôsobom, aby neboli porušené Muňkove ústavné práva. Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa už vyjadril, že jeho vláda Muňka z funkcie neodvolá a z postu odíde iba vtedy, ak bude sám chcieť.
 

Vyberte región